Wszystkie formy posiłków serwowane na obiad, kiedyś w końcu się nudzą. Najlepiej, jeśli nasze menu jest obszerne w rozmaitości składnikowe. Ciągłe podawane zupy pomidorowej i naleśników może stać się nieprzyjemną rutyną dla domowników, co całkowicie zepsuje im smak takiego dania. Należy sukcesywnie zmieniać przepisy, albo dodawać do nich coraz to nowsze składniki, aby spotęgować smak i efekt końcowy. Jeżeli mamy akurat produkty na pomidorówkę, którą podaliśmy przedwczoraj na obiad, zróbmy spaghetti, albo doprawmy ją na pikantną. Na kotlety schabowe można wykonać wiele przepisów. Kotlety można zrobić w cieście naleśnikowym z pieczarkami i cebulką, zamiast robić je tak jak zawsze w bułce tartej. Klopsy można robić smażone z serem, pieczarkami, pomidorem, papryką, taki miszmasz warzywno-mięsny to doskonała okazja do pokazania rodzinie naszej kreatywności. Inni robią także wątróbkę w zupełnie odmienny sposób, np. w cieście czy bułce tartej. Można także wykorzystać inne przepisy i zrobić sos pomidorowy do pokrojonych i usmażonych wcześniej piersi kurczaka.

lazyhours.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here