Jogurty z powodzeniem mogą zastąpić typowe i nudne posiłki serwowane na śniadania, desery czy kolacje. Najlepsze są jogurty, które sami przygotujemy. Latem jest najłatwiej przygotować takie smakołyki. Wystarczy, że przygotujemy owoce, które lubimy, mogą to być truskawki, wiśnie czy nawet banany. Trzeba je rozgnieść na miazgę, dodać jogurt naturalny, mleko, czy śmietanę i cieszyć się wspaniałym smakiem jogurtu, bez konserwantów, sztucznych barwników i cukru. Jogurty bardzo popularne są z dodatkiem muszli, czyli otrębów, płatków owsianych i kawałeczków kandyzowanych owoców. Można do takiego własnego jogurtu dodać takich muszli, pestek słonecznika czy kawałków orzechów. Będzie to stanowiło wartościowy posiłek. Taki świeżo przygotowany jogurt zawsze można zamrozić i zrobić z niego wspaniałe i pożywne lody z kawałkami owoców. Najlepiej jeść jogurty naturalne, jeżeli chodzi o kupne produkty mleczne- zawierają one mniej chemii, nie mają barwników sztucznych. Cechują się występowaniem żywych kultur bakterii, które prawidłowo wpływają na nasz układ trawienny.

diapazon.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here