Wiele osób, które były w Indiach twierdzi, że najważniejszym powodem, dla którego w tym kraju można się z całą pewnością zakochać jest z całą pewnością kuchnia. A to dlatego, że jedząc indyjskie potrawy doświadczyć możemy naprawdę niezwykłej fuzji smaków i doświadczyć czegoś zupełnie innego, niż to, z czym stykamy się na co dzień w kuchni europejskiej. Dzieje się tak z wielu powodów, a różnice kulinarne wynikają z dystansu. Przyznać jednak trzeba, że smaki indyjskie przypadają nam do gustu, choć europejskie poczucie ostrości jest zazwyczaj zupełnie inne niż to hinduskie. Dlatego też, kucharze indyjscy, który gotują w Europie, zazwyczaj swoje dania przyprawiają nieco mniej ostro, niż ma to miejsce w Indiach. A czego warto spróbować z całą pewnością? Warto przede wszystkim przyjrzeć się wszelkiego rodzaju daniom wegetariańskim, które udowadniają, ze bez mięsa można z powodzeniem jeść smacznie. A z potraw mięsnych – na pewno wszelkiego rodzaju curry oraz masale, ponieważ to one są podstawą hinduskiego gotowania i pokazują ciekawą fuzję smaku.

electrownia.pl

Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/rmenkala2/domains/cowmiescie.pl/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here