Każdego dnia korzystamy w naszych kuchniach z wielu urządzeń o najróżniejszych funkcjach i zastosowaniu. Jedne pozwalają nam miksować produkty, inne kroić, jeszcze inne służą podgrzewaniu lub przygotowaniu potraw. Jesteśmy tak przyzwyczajeni do ich obecności, że nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego, ile z nich codziennie przewija się przez nasze ręce. Najczęściej stosowane w polskich domach narzędzia kuchenne trafiają w nasze ręce nawet do kilkunastu razy w tygodniu, a przeciętny użytkownik nie wyobrażają sobie już bez nich życia. Kuchenne przyrządy możemy podzielić na te, które znamy wydaje się od zawsze, a które wykorzystują prace mięśni ludzkich i znane nam roboty kuchenne. W pierwszej grupie znajdą się, np. lejki, sitka, miski, deski, noże kuchenne, ręczne młynki, garnki, patelnie, tłuczki, wałki do ciast, czy tarki. Druga grupa to wszelkie urządzenia zasilane prądem, tj. miksery, blendery, wagi kuchenne, mikrofalówki, piekarniki, parowary i wiele innych. Podział ten oczywiście nie jest jedynym jaki można zastosować w tej dziedzinie.

inspeerio.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here