Która z nas nie marzy o zrzuceniu kilku nadprogramowych kilogramów? Niestety jedna czekoladka wieczorem, ulubione ciasteczka podczas oglądania filmu, cukierki jako przegryzka w pracy, spotkanie z przyjaciółką na mieście zakończone w cukierni- wszystkie te drobne grzeszki sprawiają, że w krótkim czasie odkładają nam się nadliczbowe kilogramy, sukienki stają się zbyt obcisłe oraz nie możemy dopiąć zamka w ulubionych spodniach. Jak więc sobie z tym poradzić, by móc znów wrócić do swojej zgrabnej figury?
Gotowanie na parze – sposób na zdrowe gotowanie! Oczywiście każdy z nas uwielbia kotleciki usmażone na patelni z rumianą panierką, udko kurczaczka skwierczące na patelni także wprawia nas w dobry humor, ale niestety te pyszne dania szczególnie przyczyniają się zarówno do powstawania fałdek tłuszczu na brzuchu, ale też i cellulitu na udach oraz chorób wewnętrznych z nowotworami na czele.
Gotowanie na parze jest łatwe, szybki i przede wszystkim bardzo zdrowe! Na pewno do potraw przygotowanych na parze przekonamy nasze dzieci i pozostałych domowników, musimy tylko wymyśleć ciekawe potrawy. Szczególnie zdrowe będą warzywa, takie jak brokuł i marchew. Zachowują swój intensywny kolor, ale też i chrupkość. Możemy przygotować więc zdrowe szaszłyki z grilla nadziewając na długie wykałaczki kawałki piersi kurczaka, czerwoną cebulkę, kolorowe papryki oraz kawałki pieczarki. Do tego samodzielnie przygotujmy zdrowy sosik czosnkowy mieszając jogurt typu greckiego z koperkiem, odrobiną soli, pieprzu i jednym wciśniętym ząbkiem czosnku. A jako sałatkę podajmy brokuły ugotowane na parze ze świeżymi pomidorami malinowymi, ziołami z domowego ogródka i pestkami dyni. Taki obiad, szczególnie latem będzie robił furorę nie tylko wśród naszych bliskich, ale też zaproszonych na obiad lub kolację przyjaciół.
Gotowanie na parze – sposób na zdrowe gotowanie który sprawi, że w kilka tygodni poczujemy się lekko, zdrowo i przede wszystkim pięknie. A nasze rzucone w najdalszy kąt szafy sukienki znów będziemy mogły nosić codziennie.