Sajgonki w menu

W licznych zachodnich krajach pojawia się prawdziwa plaga otyłości a kłopoty ze zdrowiem wynikające z chorobliwej nadwagi to niestety nie przelewki. Nie jest też łatwo przekonać ludzi kochających swoje nawyki żywieniowe do tego, by nagle całkowicie je zmienili i smażenie wszystkiego w głębokim oleju zastąpili chociażby jedzeniem ryby gotowanej na parze. A bez przekonania ludzi do tego, by całkowicie odmienili swoje menu nie można liczyć na to, że zmiany w ich postrzeganiu zdrowia jak ostatecznej inwestycji na długie lata zajdą na trwałe. Gotowanie jednak to nie tylko stanie w kuchni i stosowanie konkretnego przepisu, ale także cała filozofia związana z gotowaniem. Wszystko zaczyna się więc już w sklepie, w którym klient wybiera dokładne składniki do swojego obiadu czy kolacji. Umiejętność odróżnienia przeciętnego mięsa od świeżego i wysokiej jakości jest bardzo przydatną zdolnością szczególnie w erze współczesnych gigantycznych sklepów, które dosłownie oferują wszystko. Muszą mieć więc mnóstwo zapasów tak mięsa jak i warzyw w magazynach. Jednego dnia można więc trafić na pomidory, które nadadzą całej potrawie niesamowitego aromatu by następnego dnia w tym samym sklepie otrzymać pomidory nawet w połowie nie tak smaczne ani naturalne jak poprzednio – trzeba więc w sklepie umiejętnie dobierać towary.

chainsaw.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here